De Finalisten

Terry Groenen
Sharon Pieksma
Jeanin Marcus
Daphne Albers
Dalia Fawzy
Fabiënne Davelaar
Nastasja Popovic
Lisa van Zuijlen
Amal Lahmaj
Leontine Berns
Terry Groenen
Sharon Pieksma
Jeanin Marcus
Daphne Albers
Dalia Fawzy
Fabiënne Davelaar
Nastasja Popovic
Lisa van Zuijlen
Amal Lahmaj
Leontine Berns

Foto: William Rutten

Terry Groenen (24)

Geboren in Utrecht en als kind vond zij al haar weg naar de showbizz stage. Op school genoot zij van de drama- en dansklassen en viel zij op door haar enthousiasme. De dansacademie volgde daarna als vanzelfsprekend. Foto- en videografen ontdekten haar energetische interactie met de camera’s en werd haar sterk aangeraden om daar iets mee te doen. Maar voor het reguliere modellenwerk waren haar heupen te breed. Lijnen hielp niet en daar werd zij doodongelukkig van. Bij Curvy Super Model dacht zij haar podium gevonden te hebben. Van de 5000 aanmeldingen veroverde zij een plaats bij de laatste 20. Na de eerste aflevering werd zij naar huis gestuurd omdat Terry ‘niet curvy genoeg’ was. ‘Te dik voor het een en te dun voor het ander’ leverde een vracht media aandacht op. Toen besloot zij dat het tijd was voor verandering en richtte zij haar modellenbureau op voor modellen met een tussenmaat: Inbetween Models. Haar missie is de modellen met maat 36, 38 en 40 het podium te geven dat ze verdienen.

Sharon Pieksma (24)

Geboren in Rotterdam en al sinds haar 13e begonnen als model. Ze begon met een modellen contest voor Vingino jeans waar ze won maar niet verder kon deelnemen omdat ze te lang was. Omdat ze zo graag model wilde worden ging ze op internet fotoshoots zoeken om een portfolio te creëren. Waar ze in aanmerking kwam met een fotograaf die haar uiteindelijk zo goed vond dat ze vast model voor hem werd. Met die foto’s postten ze alles op social media waar ze steeds bekender en bekender werd en uiteindelijk aan verschillende TV programma’s meedeed waaronder Holland’s Next Topmodel. In die tijd was ze al een internationaal model en vloog ze de hele wereld over voor jobs. Na haar deelname aan Holland’s Next Topmodel ging ze eruit (omdat ze beter een plus size model kon worden) gaf ze niet op en stook nog meer energie in haar modellen carrière. Waar ze ook op social media groot werd, en meer aandacht wilde opwekken dat meiden trots op haar lichaam moeten zijn en gewoon lekker jezelf moet blijven.
Momenteel is ze in de muziek industrie gegaan en draait ze als internationaal DJ. Waar ze haar creativiteit en persoonlijkheid in kan uiten! Ze probeert ook meer aandacht te brengen tegen plastic, waar ze elke dag mee bezig is en uiteindelijk een groter zeggenschap wil creëren, grote ketens kan aanpakken en mensen meer kan onderwijzen er over.

Foto: William Rutten

Foto: William Rutten

Jeanin Marcus (25)

Geboren in Leiden, half Indonesisch en steelt vanaf jongs af aan al de show met dansen en zingen. 
Naarmate ze ouder werd ontdekte ze de liefde voor modellenwerk. 
Heeft gestudeerd voor commercieel medewerker en werkt momenteel als influencer en model. Het blijft haar droom om een eigen onderneming te starten en deze gaat er volgens haar ook echt komen! Jaenin doet mee aan de Miss Nederland verkiezing, omdat zij zich nog verder wil ontwikkelen en als een sterke en succesvolle vrouw wil stralen. Ze hoopt dat dit traject haar hier bij helpt!

Daphne Albers (21)
Geboren in Etten-leur. Een echt familie mens, de jongste van het gezin. Als kind stond zij maar wat graag te poseren voor de camera of was de hele dag buiten te vinden in de natuur. Na een geslaagde opleiding als schoonheidsspecialiste is ze bij haar zus aan het werk gegaan als schoonheidsspecialiste. Samen werken zij met veel plezier in de wellness van hun ouders. Los van het werken, heeft zij een grote liefde voor dieren. Ze sport graag en weet alles over een healthy lifestyle. Het is voor haar steeds weer een uitdaging om mensen mooi te maken en een goed gevoel te geven.

Foto: William Rutten

Foto: William Rutten

Dalia Fawzy (25)

Geboren in Den Haag als kind van een Egyptische vader en een Nederlandse moeder. Na haar Havo-opleiding heeft zij gewerkt als assistent-manager bij grote internationale merken. Op haar 22e jaar kreeg zij een baan aangeboden als stewardess. Daarvoor moest zij haar veilige thuishaven verruilen voor Dubai. Naast haar werk als stewardess is zij model en business promotor voor haar werkgever. Ze bruist van energie en vindt het haar missie om vooral een rolmodel te mogen zijn voor kwetsbare jonge vrouwen. Als geen ander weet zij hoe het is om kwetsbaar te zijn, maar door hard te werken aan haarzelf en mede door haar doorzettingsvermogen is het haar uiteindelijk gelukt om uit te groeien tot de persoon die zij nu is, die geen enkele uitdaging uit de weg gaat, zelfs als zij daarvoor – letterlijk – via een omweg haar doel moet bereiken.

Fabiënne Davelaar (19)

Geboren op Curaçao, net als haar vader, en heeft daar 11 jaar gewoond. Haar moeder komt uit Nederland (Hengelo) en daar woont ze nu. Fabienne zit in haar examenjaar VWO. Ze is in 2016 bij een casting gescout door een modellenbureau en loopt sindsdien regelmatig modeshows. Fabienne is graag bezig met haar uiterlijk, maar vind het ook belangrijk om van binnenuit te stralen. Dit brengt ze graag over op anderen. Ze is erg creatief en ambitieus en zou graag een eigen onderneming willen beginnen. Naast persoonlijke groei hoopt ze door dit avontuur een start te kunnen maken aan haar eigen merk. Miss Nederland geeft haar een goed platform om te kunnen inspireren en biedt haar veel mogelijkheden om haar netwerk uit te breiden.

Foto: William Rutten

Foto: William Rutten

Nastasja Popovic (20)

20 jaar geleden te Rotterdam ter wereld gekomen, haar roots liggen echter meer in het oosten van Europa (Servië). Tijdens de studie verpleegkunde is zij ook actief geweest voor de camera’s door middel van een nauwe samenwerking met een internationaal modellenbureau. Tijdens de opbloei van haar leven kreeg ze een aantal tegenslagen op het gebied van gezondheid. Dit heeft haar echter niet belemmerd in het waarmaken van haar ambities en dromen. Voorts herkent zij zich als een spontane, gedreven en vooral vrolijke vrouw die zeer positief in het leven staat ondanks haar pestverleden op de basisschool. Zij is een doorzetter die minimaal voor het vooraf gestelde doel gaat en streeft naar het maximaal te behalen resultaat. Hierbij wordt ze graag uitgedaagd teneinde haar grenzen te verleggen. Op dit moment heeft zij haar pijlen gericht op de ‘kroon’.

Lisa van Zuijlen (20)

Zij volgt de organisatie Miss Nederland al een hele lange tijd, en had dit jaar het gevoel dat het tijd was om nu mee te doen. Zij haalt alles uit het leven en als er een mooie kans voorbij komt, zal zij deze met beide handen aanpakken. Vandaar haar inschrijving voor deze verkiezing. Het mooie aan Miss Nederland is volgens haar dat er niet zozeer gekeken wordt naar de schoonheid van buiten, maar juist naar de schoonheid van binnen. Je kan honderd procent jezelf zijn en jezelf ontwikkelen binnen het hele traject. Zij wil Miss Nederland 2019 worden omdat ze daarmee hele mooie en leerzame ervaringen op kan doen. Ze droomt van een baan als (tv) presentatrice of reporter.

Foto: William Rutten

Foto: William Rutten

Amal Lahmaj (24)

Studente Economie & Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam, 24 jaar oud en woonachtig te Amsterdam. Haar ouders zijn geboren in Marokko. Amal is geboren in Amsterdam en heeft een oudere zus en twee jongere broertjes. Onlangs begonnen met vloggen en richt zich op dit moment volledig op de Miss Nederland verkiezing. Dit ziet zij zowel als een avontuur als een carrière stap. Haar eigenschappen zijn: enthousiast, perfectionistisch en idealistisch. Omschrijft zichzelf als een warm persoon die geïnteresseerd is in mensen en waarde hecht aan persoonlijke relaties. In de toekomst zou zij graag een eigen beauty merk willen. 

Leontine Berns (22)

Geboren in Gendt en 12e uit een boerengezin van 13 kinderen. Momenteel derdejaars student aan TMO Fashion Business School. In 2017 werd zij finalist bij de “TMO Business Battle” met haar businessplan “New Mind of State”, het plan is gebaseerd op het (her-)gebruik (en minder op het bezit) van duurzame kleding met een inruilgarantie. Dit is ontstaan vanuit haar passie en verlangen naar duurzaamheid in de prachtige modesector.Zij leest veel persoonlijke ontwikkelingsboeken, waardoor ze beseft dat ze zelf de regie heeft in haar leven. Zij doet aan levensmanagement en is dagelijks bewust bezig met het werken aan haar doelen door middel van de RDA-planningsmethode van Identief. Verder is gezonde voeding en het regelmatig beoefenen van sport, mind fullness en yoga erg belangrijk in haar leven. Trots is zij op haar rol in een filmdocumentaire van TMO Fashion Business School, waar 3 jaar voor gefilmd wordt en in het bijzonder op haar huidige deelname aan de Miss Nederland verkiezing. Haar ultieme droom is als veranderingsconsultant (mode)ondernemingen te transformeren naar transparante, duurzame, circulaire, innovatieve en winstgevende organisaties.

Foto: William Rutten